Jdi na obsah Jdi na menu
 


Program Mraveniště

Příspěvky

28. 1. 2023

Program na únor 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

máme za sebou úspěšně první měsíc nového roku a jsme moc rádi, že jsme mohli přivítat další nové tváře v našem mateřském centru.

Je tu únor, období Masopustu, tedy čas hodování, veselí, plesů a průvodů v maskách. Čeká nás svátek všech zamilovaných - sv. Valentýn. Naše tvoření bude těmito svátky inspirováno :

● 3.2. Maska na Masopust

● 10.2. Valentýnské přáníčko

● 17.2. Fanfrnoch

● 24.4. Housenka

Pokud si chcete odpočinout nad šálkem kávy či čaje a seznámit se s dalšími maminkami i tatínky, přijďte mezi nás. Setkáváme se vždy v pátek mezi 9-11:00 na adrese Komenského 2018, Černošice. Na začátku každého setkání se protáhneme u říkanek. Společně si něco vytvoříme a rozloučíme se zpěvem u kytary. Děti mají k dispozici rozličné hračky a zabaví se v kolektivu.

Kromě setkání v mateřském centru, se s námi můžete tento měsíc vypravit na exkurzi do Národního technického muzea v Praze. Čeká nás program pro mateřské školy - Mourek a mašinky.

Těšíme se na vás každý pátek v našem centru.

masopust.jpg

 

 
Celý příspěvek

28. 1. 2023

Exkurze MOUREK A MAŠINKY

/ Rubrika: Výlety

Máme pro vás první slibovanou expedici!

2. 2. 2023 se s námi můžete vypravit do Národního technického muzea v Praze na program pro mateřské školy s názvem Mourek a mašinky. Během hodiny si děti prohlédnou parní lokomotivy. Aby výklad nebyl příliš náročný pro malé děti, součástí budou i písničky a básničky.

mourek-a-masinky.jpg

 

Sejdeme se 10:15 před budovou muzea. Program začíná 10:30 a potrvá cca hodinu. Vstupné je 70 Kč/ díte.

Více informací naleznete zde: https://www.ntm.cz/index.php?q=aktivity/programy-pro-skoly/materske-skoly

Budeme se těšit na Váš zájem. Pro dotazy si pište na náš Facebook nebo na e-mail: mraveniste@seznam.cz

 
Celý příspěvek

28. 12. 2022

Program na leden 2023

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

 

je tu nový rok, rok 2023. Je zvykem si dávat na začátku roku předsevzetí. Chceme se v něčem zlepšit, něco změnit, něco zažít nebo něco dokázat. My si taky chceme dát předsevzetí. Rádi bychom tu pro vás byli. Chceme pro vás nadále být místem, kde si děti mohou pohrát, ale také se něco naučit. Pro maminky a tatínky chceme být přístavem, kde si rádi zajdete na kávu, popovídáte si, uvolníte ze sebe stres. A že toho stresu není málo. Chceme pokračovat v našich pátečních setkáních, ale rádi bychom vám někdy stereotypní dny na mateřské zpestřili i jiným způsobem. Chceme opět jezdit na výlety a expedice. Máme v plánu zopakovat akce, které se v loňském roce tolik povedly - např. Dětský den, Svatomartinský průvod. Ale nabídneme vám i další.

 

V celém příspěvku se podívejte, co pro vás máme připraveno na tento měsíc.

 
Celý příspěvek

3. 12. 2022

Program na prosinec 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

Milé maminky, milí tatínci a milí mravenečci,

máme tu poslední rok v měsíci. Prosinec, to je sníh, led a mráz a hlavně Vánoce! Přijďte k nám odpočinout si od předvánočního shonu. Dáme si společně čaj, kávu a zakousneme něco sladkého. Zapomeneme na starosti a nasajeme trochu té vánoční atmosféry, klidu a pohody. Kde? Každý pátek v mateřském centru MaNa, Komenského 2018, Černošice.

Co budeme tvořit, najdete po rozkliknutí celého příspěvku. Ale kromě tradičních pátečních setkání pro vás chystáme Vánoční ples pro děti. Na plese si děti zatancují, zahrají a zasoutěží. Pod stromečkem naleznou drobné dárky. Více uvedeme v Aktualitách. 

christmas-2934094__340.jpg

 
Celý příspěvek

3. 11. 2022

Exkurze na mléčnou farmu Homolka Beleč

/ Rubrika: Výlety

Pojeďte s námi na výlet na mléčnou farmu Homolka Běleč! Jedeme v úterý 8. 11. dopoledne. Prohlédneme si hospodářská zvířata a nakoupíme si mléčné produkty v místním obchůdku. Více v celém příspěvku.

obrazek-na-uvodni-stranku-e1650392207335.jpg

 
Celý příspěvek

28. 10. 2022

Listopad 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

Milí mravenečci, rodiče a přátelé Mraveniště,

máme tu listopad. Venku prší, ochlazuje se, ale brány Mraveniště jsou stále otevřené. My jsme připravené vám každý pátek nabídnout příjemné zrelaxování v našem centru. Jsme tu pro vás mezi 9 a 11:00 na adrese Komenského 2018, Černošice. 

Naše setkání zahajujeme říkánkami, u kterých se protáhneme a trochu rozhýbáme. Poté si popovídáme u kávy či čaje. Následuje nenáročná kreativní činnost. Kdo nechce, pokračuje v hraní a povídání. Naše setkání zakončíme zpěvem u kytary a děti nás doprovodí nástroji. Konkrétní program se dozvíte rozkliknutím celého příspěvku. 

Kromě pátečních setkání s námi můžete jet na výlety nebo se zúčastnit dalších akcí. Tento měsíc připravujeme výlet na farmu do Belče a Svatomartinský lampionový průvod. Více uvádíme v záložce Aktuality nebo Program Mraveniště - Výlety.

logo-mraveniste-upravene.jpg

 
Celý příspěvek

3. 10. 2022

Říjen 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

logo-mraveniste-upravene.jpg

 

Nemilosrdně se nám ohlásil podzim, ale my se tím nenecháme odradit. Podzim není jen déšť, kaluže, bláto a vítr. Podzim jsou také procházky v šustícím listí a překrásné barvy. A plné barev bude i naše tvoření.

Takže nazujte gumáky, oblečte pláštěnky a přijďte k nám do Mraveniště. Čekáme na Vás každý pátek v 9:00 hod. Máme pro Vás připravený program až do 11:00 hod. Najdete nás na adrese Komenského 2018, Černošice, v centrum MaNa.

Co Vás čeká, naleznete v detailu příspěvku :)

 
Celý příspěvek

3. 6. 2022

Červen 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě

logo-mraveniste-upravene.jpg

 

Čeká nás poslední měsíc před letními prázdninami, pojďme si ho společně užít! 

Program, který jsme si pro vás připravili, naleznete v detailu příspěvku :) 

 
Celý příspěvek

4. 5. 2022

Květen 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě / Fotografie: Květen 2022 v MaNě

logo-mraveniste-upravene.jpg

 

Květen je lásky čas a v Mraveništi se ponese ve znamení dárečků pro maminky, zamilovaných kytiček a kamínků.

Blíže v detailu příspěvku :) 

 
Celý příspěvek

1. 4. 2022

Duben 2022 v MaNě

/ Rubrika: Program v MaNě / Fotografie: Duben 2022 v MaNě

logo-mraveniste-upravene.jpg

 

V dubnu začneme Moranou a přes Velikonoce se dostaneme až k Čarodějnicím, zkrátka čeká nás jedna akce za druhou :) Také se tak těšíte jako my? :)

Brány Mraveniště se pro Vás otevírají každý pátek v 9.00 hod. Máme pro vás a vaše dětičky připravený program na celé dopoledne, až do 11.00 hod.
A pro ty z vás, kteří ještě neví kudy k nám, centrum MaNa najdete na adrese Komenského 2018, Černošice. 

Plán tvoření uvádíme v detailu příspěvku :) 

 
Celý příspěvek