Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

20. 3. 2024

Těšíme se na Vás každý pátek!

/ Rubrika: Aktuality
 
Celý příspěvek

20. 6. 2023

Setkání na Višňovce

V sobotu jsme se sešli na Višňovce. Počasí vypadalo všelijak, takže účast byla menší. Ale odvážným se vyplatilo přijít. K večeru se vyčasilo, takže i na opékání došlo. Děti našly poklad a prohrály si na louce.

Fotky naleznete po rozkliknutí celého příspěvku. 

 
Celý příspěvek

10. 5. 2023

Dětský bazárek

/ Rubrika: Aktuality

Přinášíme vám bazárek dětského zboží. Máte oblečení, hračky nebo jiné věci pro děti, které už nepotřebujete a chtěli byste je nabídnout někomu dalšímu? Nebo naopak chcete levně pořídit toto zboží? Přijďte na náš bazárek! Bazárek se bude konat 21. 5. mezi 14 - 16:00 v tělocvičně Sokola Černošice. Pokud budete mít zájem o prodej, zaregistrujte se přes náš e-mail mraveniste@seznam.cz

detsky.png

 
Celý příspěvek

10. 5. 2023

Kozí farma Klínec

Dnes jsme se společně vydali prozkoumat Kozí farmu Klínec. Počasí nám přálo. Měli jsme domluvenou komentovanou prohlídku, která zabrala asi hodinu. Průvodkyně nás zavedla do ohrady ke kozám, které jsme si mohli pohladit. Pak jsme se přesunuli k prasátkům, krávám, ovečkám a na závěr ke králíkům. Děti si mohly zvířata pohladit a nakrmit trávou. 

Po prohlídce jsme si zakoupili sýry v místním krámku a posvačili u dětského hřiště. Kde se děti dosyta vyřádily.

Ve fotogalerii se můžete podívat na fotky z výpravy. 

 
Celý příspěvek

7. 4. 2023

Máme rádi zvířata

Ve čtvrtek jsme společně vyrazili do Českého muzea hudby na lektorovaný program Máme rádi zvířata. Děti i rodiče si vyzkoušeli nejrůznější nástroje. Hádali jsme zvuky zvířat. Zazpívali jsme si u kytary. A holčičky si zahrály na baletky. Celou výstavu jsme si pak mohli projít samostatně a kdo měl ještě energii, prošel si i další části muzea. 

Výstava Hudební zvěřinec, v rámci které se program konal, trvá ještě do konce června. Pokud jste se nemohli naší exkurze zúčastnit, vyražte alespoň samostatně. Výstava je velice hezky zpracovaná pro děti.

Ve fotogalerii se můžete podívat na fotky z exkurze.

 
Celý příspěvek

15. 3. 2023

Společné cvičení v JojoGymu

Dnes jsme se společně vypravili do nedalekých Dobřichovic, do sportovního centra JojoGym. Pro menší děti byla k dispozici hernička a hned vedle je pro větší a statečnější děti hrad. Děti si hrad prolezly skr na skrz a projely se na skluzavkách. Maminky si daly kafe v přilehlé kavárně.

Potom jsme se přesunuli do gymnastické haly, kde pro nás byla připravena opičí dráha. Nechyběly měkké matrace, trampolínky, kuželky na slalom, prolézací tunel a další. 

Nakonec jsem šli do haly s velkou trampolínou a poslední zbytky energie si děti vybily na dráze s doskokem do jámy s molitany. 

Děkujeme vám za vysokou účast a těšíme se na další společné akce. 

Tým Mraveniště 

 
Celý příspěvek

8. 2. 2023

Exkurze Mourek a mašinky

/ Rubrika: Aktuality

Minulý týden jsme se vypravili do Národního technického muzea na výstavu s názvem Mourek a mašinky. Jednalo se o hodinový program pro děti mateřských školek. Průvodci nám byli neposedný Mourek a dvě sympatické lektorky. Čekalo na nás poutavé vyprávění o mašinkách, které bylo prokládané tématickými básničkami a písničkami. 

Fotky naleznete pro rozkliknutí celého příspěvku. 

Příští měsíc se můžete těšit na další výlet. Sledujte naše webové stránky a Facebook. 

 
Celý příspěvek

28. 1. 2023

Expedice MOUREK A MAŠINKY

/ Rubrika: Aktuality

Máme pro vás první slibovanou expedici!

 

2. 2. 2023 se s námi můžete vypravit do Národního technického muzea v Praze na program pro mateřské školy s názvem Mourek a mašinky. Během hodiny si děti prohlédnou parní lokomotivy. Aby výklad nebyl příliš náročný pro malé děti, součástí budou i písničky a básničky.

mourek-a-masinky.jpg

 

Sejdeme se 10:15 před budovou muzea. Program začíná 10:30 a potrvá cca hodinu. Vstupné je 70 Kč/ díte.

Více informací naleznete zde: https://www.ntm.cz/index.php?q=aktivity/programy-pro-skoly/materske-skoly

Budeme se těšit na Váš zájem. Pro dotazy si pište na náš Facebook nebo na e-mail: mraveniste@seznam.cz

 
Celý příspěvek

28. 12. 2022

Dětský vánoční ples

Spousta světýlek, balónků, příjemná hudba, vánoční atmosféra a rozzářená dětská očička... takový byl náš vánoční ples. Děti se proměnily v malé prince a princezny, kteří vesele poletovali na parketu. Nechyběl ani vánoční stromeček, pod kterým každé děťátko našlo svůj dáreček.

 
Celý příspěvek

3. 12. 2022

Vánoční ples pro děti

/ Rubrika: Aktuality

ples.png

 
Celý příspěvek